Aktuálne informácie

napísal

Kvalitné slovenské vína zo štyroch vinohradníckych oblastí priniesol 15. ročník súťažnej výstavy vín Víno SPU 2024, ktorý sa konal 23. mája v priestoroch Fakulty záhradníctva a krajinného inžinierstva (FZKI). Zastúpenie v súťaži malo až 44 vinárstiev vrátane tých najväčších slovenských.

napísal

Fakulta záhradníctva a krajinného inžinierstva (FZKI) SPU v Nitre realizuje od 22. do 24. mája program ďalšieho vzdelávania Prevádzkovanie kompostární.

napísal

Už tradične študenti krajinného inžinierstva v druhom ročníku absolvujú praktický Kurz hydropedológie. Kurz nadväzuje na predmety Hydropedológia a Hydrológia. V rámci kurzu realizujú praktické merania, odbery a analýzy vzoriek a lepšie tak môžu pochopiť teoretickú časť výučby. Súčasťou kurzu sú vždy aj odborné ekurzie.

napísal

Za krajinnou architektúrou sa tentokrát vydali na 6-dňovú exkurziu študenti študijného programu krajinná a záhradná architektúra a pedagógovia z Ústavu krajinnej architektúry. Navštívili objekty historickej, ale aj modernej krajinnej architektúry.

napísal

3.5.2024 sa uskutočnila celodenná odborná exkurzia, ktorej sa zúčastnili študenti druhého ročníka študijného programu krajinná a záhradná architektúra. Navštívili sme súčasné aj historické diela krajinnej architektúry- strešnú záhradu v areáli Vlněna, zrekonštruovaný park- Božetěchův sad, park roku 2023- Moravské náměstí, najstarší český mestský park Lužánky a v neposlednom rade funkcionalistickú Vilu Tugendhat spolu s jej záhradou.